Bejelentkezés facebook-on keresztül

Bejelentkezés

Spirituális események

A Nap keresztény és buddhista szemlélete

Oktató/előadó: 
Béres Tamás, Pressing Lajos

Pressing Lajos (buddhista tanító, pszichológus) és Béres Tamás (egyetemi tanár, Evangélikus Hittudományi Egyetem) nyilvános előadása a Magyar Tudományos Akadémián, a "Sokoldalú Nap" című rendezvénysorozat keretében. Az előadások témája a Napszimbolika a buddhista tantrákban, illetve A Nap szerepe keresztény tanításokban.  A sorozat keretében különböző szakterületek képviselői rakják össze tudásukat, hogy párbeszédükből kialakíthassuk a Nap egészleges szemléletét.

  tovább

Az elveszett lélek keresése

Oktató/előadó: 
Mohay Tamás, Pressing Lajos, Veszely Bea

Mit jelent ma a természet fogalma? Hogyan és mennyiben szabad beavatkoznunk? Mit jelent a környezeti etika? Mit tekintünk anyaginak, és mit élőnek? Meghívott előadóink három tematikus szekcióban járnak körül egy-egy, a természetművészethez köthető gondolatkört. A Természetművészet-változatok kiállításhoz kötődő, annak anyagából és gondolatiságából impulzust merítő, gondolatébresztő előadások az akár létkérdéseknek is nevezhető témák párhuzamos, több szempontú megközelítését kínálják.

  tovább

Felkészülés a halálra és az életre

Oktató/előadó: 
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos

Közhely, mégis igaz, hogy életünkben egyedül az elmúlás biztos. Bölcsen tesszük, ha reményeink és illúzióink helyett életünket erre a szilárd alapra építjük. A bardo tanulmányok felkészítenek arra, hogy a tünékeny élet szétfoszlásakor a halál végtelen, tágas terében saját tudatunk természetére ébredjünk, s ezáltal kiszabaduljunk a keletkezés és elmúlás karmikus körforgásából.

  tovább