Gyógyító szeretet

Oktató/előadó: 
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos
Időpont: 
szombat, 2019, július 20 (Egész nap) - szombat, 2019, július 27 (Egész nap)
Belépődíj: 
Szállás+étkezés: 60 ezer Ft, tandíj: felajánlás
Előzetes jelentkezés: 
szükséges
További információk: 
+36 30 472 5488

Helyszín: Három Kincs Völgye Taoista Központ, 3078 Bátonyterenye, Bükkvölgyi major 1.

A hétköznapi életben gyakran mások rovására keressük a boldogságot: azt hisszük, hogy az élet értékes dolgait a többi emberrel folytatott versengésben, tőlük elvéve szerezhetjük meg. A tibeti buddhizmus tong-len gyakorlata megfordítja ezt a hétköznapi logikát. Megtanuljuk saját boldogságunkat másoknak adni, miközben átvállaljuk tőlük szenvedéseiket. Ez a különös, mégis hatékony megközelítés azon a fölismerésen alapul, hogy boldogság és szenvedés végső oka nem a külső feltételekben, hanem saját természetünkben rejlik. Ezért nem tehetünk szert valódi boldogságra külső dolgokon keresztül. A mások irányában gyakorolt szeretetteljes együttérzés viszont nemcsak az ő szenvedéseiken segít, hanem saját szívünket is gyógyítja; a tőlük átvett szenvedés saját boldogságunk forrásává válik.

A nyári elvonuláson a gyémántút buddhizmus és az indiai jóga évezredes tapasztalatait hívjuk segítségül, hogy tematikus elmélkedések, rítusok, belső képalkotás, mantrarecitálás és sajátos testgyakorlatok alkalmazásával elkezdjük lebontani a szívünkön képződött vastag kérget, s kapcsolatot találjunk a tudatunk mélyére süllyedt jósággal és emberséggel. Vezetőként Avalókitésvarát, a Buddhák nagy együttérzését megtestesítő bódhiszattvát hívjuk erre a belső útra. E hatalmas istenség segítségével kíséreljük meg átlépni saját önösségünk határait, hogy megnyissuk szívünkben a gyógyító szeretet áramát.

Részvételi feltételek

A nyári elvonulás az intenzív meditáció és befelé fordulás időszaka, ezért a résztvevők vállalják, hogy ennek ideje alatt tartózkodnak a beszéd használatától (beleértve a mobiltelefon használatáról való lemondást). Mivel az ott gyakorolt meditációk szorosan a buddhista vallásba és eszmerendszerbe ágyazódnak, a részvételhez ajánlott a buddhista hit szerinti menedékvétel. Erre az elvonulás első napján a helyszínen is lehetőség lesz.

Az elvonuláson való részvételnek nem feltétele az év közbeni közös meditációk látogatása, a program gyakorlati jellege miatt azonban ajánlott a mahájána buddhizmus eszméivel, alapvető tanításaival kapcsolatos előzetes tájékozódás. Elméleti kérdések tisztázására a gyakorlóhéten csak igen szűk keretek között van lehetőség.

Az elvonuláson való részvételnek feltétele a lelki kiegyensúlyozottság és az átlagos pszichés terhelhetőség. Aki súlyos lelki problémákban szenved, pszichiáter vagy pszichoterapeuta kezelése alatt áll, annak számára az intenzív gyakorláson való részvételt nem ajánljuk. Kérdéses esetben jelentkezés előtt kérje ki orvosa, terapeutája tanácsát!

Az elvonulás ideje alatt a résztvevők vállalják a sílák fokozott és szigorú betartását, különösen a húsevésről, alkohol és kábítószer fogyasztásáról, valamint a szexuális érintkezésről való lemondást!

Öltözék

A hosszú meditációkhoz és a felfrissülés, energizálás érdekében alkalmazott jógagyakorlatokhoz könnyű és laza, a kényelmes mozgást is lehetővé tevő öltözék javasolt. Kérjük, az elvonuláson kizárólag olyan ruhát viseljünk, amely fedi a lábakat és a vállakat! Mivel a helyszínt az elvonulás alatt templomként tekintjük, a rövidnadrág vagy top viselése nem illendő. Az ÁMM közösség tagjait az elvonulás ideje alatt kérjük a rendi ruha vagy rendi színek (fehér, bordó) viselésére.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni online, e-mailben vagy postai levélben lehet, legkésőbb július 20-i beérkezéssel (kedvezményes részvételi díj június 30-ig!). Az elvonuláson való részvételhez online lehet jelentkezni a következő linken található űrlap kitöltésével: https://buddhizmus.hu/hu/programok/gyogyito-szeretet-nyari-elvonulas. A jelentkezés csak a részvételi díj önköltség részének egyidejű befizetésével érvényes!

A részvételi díj készpénzben előre fizethető Horváth Diánánál (06 70 635 53 60), vagy
A rendeltetési cél megjelölésével a Buddhista Misszió Bankszámlájára is utalható (Raiffeisen Bank 12011148-00116750-00100005)
vagy postautalványon elküldhető a Buddhista Misszió levélcímére (1117 Budapest, Karinthy Frigyes út 5. I/10.)
Ha valaki számlát kér, akkor ezt kérjük jelezni!

Visszatérítés: Felhívjuk a figyelmet, hogy a lefoglalt helyek árából a szállásdíjat a részvétel meghiúsulása esetén sem tudjuk visszatéríteni.

Részvételi díjak

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is szétválasztásra kerülnek a szállás, étkezés, táborbérlet és szervezési költségek (= költségtérítés), illetve az oktatásért fizetett hozzájárulás (= tanítói felajánlás).

(1) A költségtérítés mértéke június 22-ig történő befizetés esetén:
               65 ezer Ft (tartalmazza az idegenforgalmi adót is)
         június 22. után:
               69 ezer Ft
               A költségtérítés legfeljebb 50%-áig karmajóga pontonként 1000 Ft ösztöndíj kérhető.

(2) Az önkéntes tanítói felajánlás mértékét egyéni döntése ill. anyagi lehetőségei függvényében mindenki szabadon határozhatja meg. A felajánlás névtelenül, a szervezőkön keresztül leadott zárt borítékban vagy a helyszíni adománygyűjtő dobozba is megtehető. A név/cím megadása csak akkor elengedhetetlen, ha a felajánlónak a felajánlott összegről számlára van szüksége. Átutalás esetén a tanítóknak szánt adományt kérjük a költségtérítéstől elkülönítve átutalni.

Helyszín térképe: