Bardó-képzés Szegeden

Oktató/előadó
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos

Gyógyító Buddhák
Helyszín
A Buddhista Misszió szegedi központja, 6723 Szeged, Szent László utca 4.
Belépődíj
Adomány/önkéntes felajánlás
Előzetes jelentkezés
szükséges
További információk
Katonáné Korom Vera, +36 30 864 6268

Életünk egyetlen bizonyossága, hogy egyszer véget ér, miközben a halálunk időpontját illetően teljes bizonytalanságban vagyunk. Ahhoz, hogy jól éljünk, és a rendelkezésünkre álló időt értelmesen kihasználjuk, választásaink során hétköznapi illúzióink helyett a halál tényére is tekintettel kell lennünk. Jól meghalni pedig csak akkor tudunk, ha értelmes és teljes életet éltünk.

Míg a materialista világkép a halálban a megsemmisülést látja, a buddhista hagyomány sokkal inkább az állandó változás egy kiemelten fontos szakaszának tekinti, amely lehetőséget ad az élet gyökeres megújulására. Amikor a körülményeink átalakulnak, kizárólag saját képességeinkre, tudatunk belső erőforrásaira támaszkodhatunk. Mind a halálra, mind pedig az életre való felkészülés a belső stabilitás és az összeszedettség, a tudatosság és az önuralom, a bizalom, az új iránti nyitottság és az élet felé való szeretetteljes, felelős és gondoskodó hozzáállás kifejlesztésén alapul.

A 2022 tavaszi félévben áttekintjük a tibeti gyémántút-buddhizmusnak az alvásra és az álomállapotra vonatkozó tanításait, és megvizsgáljuk a halál utáni köztes léttel mutatkozó párhuzamaikat. Megismerkedünk az álomjóga gyakorlataival, amelyek segítségével életünknek ezt a jelentős területét kiemelhetjük az öntudatlanságból, és behozhatjuk a Dharma ösvényére.

Amíg a járványhelyzet a jelenléti programokat nem teszi lehetővé, minden rendezvényt online tartunk. A Szegedtől távol élők részére az online részvétel lehetőségét később is biztosítjuk. Az online közvetítésekre a következő űrlap beküldésével lehet regisztrálni:
https://docs.google.com/forms/d/1vBxh9L0flEDWYlmJMIUxq_OTMsE8GNhCutmRdn…
Akik az őszi szemeszterben már jelentkeztek az online közvetítésekre, nem szükséges újból regisztrálniuk, a linkeket a félév első foglalkozása előtt automatikusan megkapják.

Photo credit: Medicine Buddhas by Dharmaphotographs,
https://flickr.com/photos/dharmaphotos/247814706/
Időpont(ok)
-
-
-
-
Helyszín térképe