Médiamegjelenések

Interjúk a Buddha FM-en

Láma Anagarika Govinda

Beszélgetés Láma Anagarika Govindáról

Buddha FM interjú 2021

Kétrészes interjú a nyugati buddhizmus úttörőjének és kiemelkedő 20. századi képviselőjének, Láma Anagarika Govindának az életéről és munkásságáról.

Sákjamuni Buddha

Az igazi csoda

Buddha FM interjú 2020

A buddhizmus alapkérdéseiről néhány percben – 3. rész: Elérhetők-e természetfölötti képességek, és ha igen, mi ezeknek a természete? Érdemes-e ilyesmire törekednünk? A Buddha szerint az igazi csoda a tudat megfordulása. Mit jelent ez a megfordulás, és milyen az a valóság, amelyre felébredhetünk? Lílávadzsra Pressing Lajos válasza a Buddha FM internetes rádió körkérdésére (22:53).

A tibeti halottaskönyv
Buddha FM interjú 2018
Miért meditáljunk?
Buddha FM interjú 2020
Beszélgetés az intuícióról
Buddha FM interjú 2020
Beszélgetés a rasszizmusról
Buddha FM interjú 2020
Mi a mantra?
Buddha FM interjú 2016
A kettős igazság
Buddha FM interjú 2021
Elmúlás és újraszületés
Buddha FM interjú 2020
Léteznek-e csodák?
Buddha FM interjú 2019
Létezik-e egyetemes tudatosság?
Buddha FM interjú 2020
Mi a megvilágosodás?
Buddha FM interjú 2020
Különleges élmények
Buddha FM interjú 2020
Test és tudat
Buddha FM interjú 2020

Beszédek

Sákjamuni Buddha

Függőség és felszabadulás

Vészákh ünnepi beszéd 2019

Ünnepi beszéd a 2019. évi Vészákh ünnepén. A beszéd a Buddha életművéből a függő keletkezésre vonatkozó tanítását állítja középpontba. Rávilágít, hogy a szenvedés a függőség egyik tünete és megnyilvánulási formája. Mivel a világi élet minden vonatkozása a függőségi háló része, a felszabadulás csak a lemondáson és a valóság természetének átlátásán keresztül képzelhető el.

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!      
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.

A honlap támogatói

Rainforest Consulting