Miről mesél a csend? Buddha üzenete a mai ember számára

Előadó/szereplő
Lílávadzsra Pressing Lajos

Rohanó világunk soha nem látott anyagi és információs bőséggel áraszt el minket, a boldogságfaktor mégsem látszik növekedni. Életünket kapkodás és stressz hatja át, értékeink és emberi kapcsolataink kiüresednek, miközben a gyorsan változó divatok, szellemi és társadalmi áramlatok zajában egyre kevésbé tudjuk megkülönböztetni a lényegest és a lényegtelent. Mit tehet a fogyasztói társadalomban az ember, ha szeretne szépen és jól élni? Hogyan segíthet a Buddha két és fél ezer éves bölcsessége ma is megtalálni belső békénket, a kiegyensúlyozott boldogság és derű forrását saját tudatunk természetében?

A 2015. március 6-án a Bolya-Fészekben tartott nyilvános előadás video felvételei. Egyszerű, közérthető bevezetés a buddhizmus alaptanításaiba. Főként azokhoz szól, akik most ismerkednek a Buddha tanaival, vagy érdeklődnek azok után.

A videók HD-minőségben történő megtekintéséhez a lejátszás elindítása után kattintsunk a jobb alsó sarokban (a youtube link bal oldalán) lévő "Beállítások" gombra, és a "Minőség" menüben állítsuk a felbontást 720p-re. Utána a lejátszást (a youtube link jobb oldalán található gombbal) átállíthatjuk teljes képernyősre.

Első rész, amely arról szól, miért időszerűek ma is Buddha tanításai (1:05:34)

Második rész – Hét jótanács a boldogság eléréséhez (1:22:52)

Egy-egy jótanács a hét minden napjára, amely segíthet új értelemmel megtölteni rohanó mindennapjainkat. Buddhista gyakorlók és nem buddhisták egyaránt hasznát vehetik.