Események

Események

Tanítások a tudat természetéről

Nyilvános előadássorozat

Ahhoz, hogy rátaláljunk valódi önmagunkra, és elérjük a boldogságot, el kell oszlatnunk a káprázatainkat, és föl kell fedeznünk a buddhatermészetünket, a bennünk rejlő egyetemes jóságot. Ehhez nyújt segítséget ez a kurzus, mely bemutatja a tudat természetéről szóló buddhista tanításokat.

Felkészülés a halálra és az életre

Nyilvános előadássorozat

Közhely, mégis igaz, hogy életünkben egyedül az elmúlás biztos. A bardótanulmányok felkészítenek arra, hogy a tünékeny élet szétfoszlásakor a halál végtelen, tágas terében saját tudatunk természetére ébredjünk, s kiszabaduljunk a keletkezés és elmúlás karmikus körforgásából.

Lodzsong gyakorlócsoport

Meditációs gyakorlás, nyilvános

A lodzsong a buddhista út belső lényegére összpontosít. Módszerei egyszerűek és lényegre törőek, ezáltal nemcsak szerzetesek számára gyakorolhatók, hanem a világi törekvők számára is: megtanítja, hogy tehetjük kevés időráfordítással mindennapjaink részévé a buddhista ösvényt. 

A szív bölcsessége

Meditációs gyakorlás, nyilvános

Ha tudatára ébredünk, mennyire össze vagyunk kötve az összes élőlénnyel, rájövünk, hogy a szenvedéstől nem lehet egyénileg megszabadulnunk. A mások irányában gyakorolt együttérzés viszont nemcsak az ő szenvedéseiken segít, hanem saját szívünket is gyógyítja.

Bardó-jóga

Meditációs gyakorlás, nyilvános

A bardó-képzéshez kapcsolódó gyakorlásokon olyan meditációs módszereket sajátítunk el és próbálunk ki, amelyek a haldoklás és a halál utáni köztes lét szakaszaiban segítenek irányításunk alatt tartani a tudatunkat, és ráébresztenek minket a valóság mélyebb természetére.

Bódhicsitta gyakorlóhét

Nyári elvonulás

Ahogyan a buddhista gyakorlás általában a tudatosság fejlesztésére épül, úgy a buddhizmus nagy útjának, a mahájána hagyományának alapja a bódhicsitta, a bölcs és együttérző szív művelése. Tudatunk őseredeti természete és emberségünk lényege nem a fejünk intellektuális tudatosságával érhető el, hanem a szívünk mélyén rejtőzik. Felébresztéséhez mély érzésekre és a valóságba bevilágító intuitív fölismerésekre van szükség.

Szútraelemzés

Szanszkrit szövegelemző szeminárium, nyilvános

E tanfolyam úgy vezeti be a hallgatót a szanszkrit nyelv alapjaiba, hogy a gyakorló buddhisták érdeklődését és szükségleteit tartja szem előtt. Jelenleg a túljutott bölcsesség (pradnyápáramitá) szútráinak a fordításával foglalkozunk. Kezdők is csatlakozhatnak!

Bardó-képzés Szegeden

Nyilvános szeminárium

A tavaszi félévben megismerjük a tibeti buddhizmusnak az alvásra és az álomállapotra vonatkozó tanításait. Elsajátítjuk a buddhista álomjóga fő gyakorlatait, melyekkel irányításunk alá vonhatjuk az álmainkat. Megvizsgáljuk ezek kapcsolatát a halál utáni köztes lét eseményeivel.

Buddhista meditáció és önismereti csoport

Zártkörű meditációs tanfolyam

A tanfolyam célja az alapvető buddhista meditációs technikák sajátélményű kipróbálása és elsajátítása. E módszerek fejleszthetik a segítő foglalkozásúak szakmai képességeit, de alkalmasak azok számára is, akik személyes okokból szeretnének meditálni.

Szellemi Jóga

Jógafoglalkozás zárt csoportokban

A jógatanfolyamok az indiai tantrikus jóga elveit és módszereit követik: akadályainkat és korlátainkat a szellemi út eszközévé alakítjuk át. Minthogy a legnagyobb akadályt a testhez kötöttségünk képezi, a jógában a testet is segédeszközként használjuk, s a meditáció tárgyává tesszük.

Közelgő események

Az őszi félév véget ért, Jelenleg oktatási szünetet tartunk. A tavaszi félév programja várhatóan január végén jelenik meg. Kérjük, látogasson vissza később!

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.

A honlap támogatói

Rainforest Consulting

Naptár