Bardo jóga

Oktató/előadó: 
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos
Időpont: 
szombat, 2021, február 20 - 12:15 - 13:15
szombat, 2021, március 20 - 12:15 - 13:15
szombat, 2021, április 24 - 12:15 - 13:15
szombat, 2021, május 15 - 12:15 - 13:15
szombat, 2021, június 19 - 12:15 - 13:15
Belépődíj: 
Önkéntes felajánlás, adomány formájában
Előzetes jelentkezés: 
nem szükséges
További információk: 
Bagi Hajnalka programszervező, 06 70 635 5360

Meditációs gyakorlatok a köztes létre való felkészüléshez

A bardo szemináriumhoz kapcsolódó közös gyakorlásokon olyan meditációs módszereket sajátítunk el és próbálunk ki közösen, amelyek a haldoklás során és a halál utáni köztes lét egyes szakaszaiban segítenek irányításunk alatt tartani a tudatunkat, és lehetővé teszik, hogy a különleges köztes létállapotokban átélt élményeink elvezessenek bennünket a valóság mélyebb természetének átlátásához.

Az elmúlásra történő felkészülés és a változások iránti nyitottság nemcsak a halálban, hanem az élet válságos időszakaiban is segít stabilizálni és a szellemi törekvések irányában tartani a tudatot. Az elkerülhetetlen változásokat így nem akadályoknak látjuk többé, hanem azok a valódi természetünkre való eszmélés katalizátoraiként működhetnek.

A gyakorlásokon a dzogchen tanok és a tantrikus istenség-jógák sajátos technikáival igyekszünk tapasztalatokat szerezni a tudat hétköznapi állapotban is jelenlévő világosságtermészetéről, és bepillantást nyerni a jelenségek ürességébe. E módszerek gyakorlásával már életünk során meghitt viszonyba kerülünk a látszatok mögött meghúzódó mélyebb valósággal, és képessé válunk arra, hogy a bomlás és változás közepette rátaláljunk valódi természetünkre.

FIGYELEM: A járvány miatt további intézkedésig minden gyakorlást, közös meditációt online, élő videokonferencia közvetítés (Zoom) formájában tartunk meg. Részvételi szándékát szíveskedjék a gyakorlat vezetőjénél, a kapcsolatfelvételi űrlapon jelezni, aki tájékoztatja Önt a csatlakozás módjáról.

Helyszín térképe: 

Maitréja ház nagyobb térképen való megjelenítése