Alapozás a köztes létre

Oktató/előadó
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos

Meditáció
Belépődíj
Adomány/önkéntes felajánlás
Előzetes jelentkezés
szükséges
További információk
Bagi Hajnalka programszervező, 06 70 635 5360

Photo by Conscious Design on Unsplash

Meditációs gyakorlatok a köztes létre való felkészüléshez

A bardószemináriumhoz kapcsolódó közös gyakorlásokon olyan meditációs módszereket sajátítunk el és próbálunk ki közösen, amelyek a haldoklás során és a halál utáni köztes lét egyes szakaszaiban, valamint az élet változásai közepette egyaránt segítenek irányításunk alatt tartani a tudatunkat, és lehetővé teszik, hogy a köztes létállapotokban átélt élményeink elvezessenek bennünket a valóság mélyebb természetének átlátásához.

Az elmúlásra történő felkészülés és a változások iránti nyitottság nemcsak a halálban, hanem az élet válságos időszakaiban is segít stabilizálni és a szellemi törekvések irányában tartani a tudatot. Az elkerülhetetlen változásokat így nem akadályoknak látjuk többé, hanem azok a valódi természetünkre való eszmélés katalizátoraiként működhetnek.

A gyakorlásokon a dzogchen tanok és a tantrikus istenség-jógák sajátos technikáival igyekszünk tapasztalatokat szerezni a tudat hétköznapi állapotban is jelenlévő világosságtermészetéről, és bepillantást nyerni a jelenségek ürességébe. E módszerek gyakorlásával már életünk során meghitt viszonyba kerülünk a látszatok mögött meghúzódó mélyebb valósággal, és képessé válunk arra, hogy a bomlás és változás közepette rátaláljunk valódi természetünkre.

FIGYELEM: A szombati dharmanap rendezvényei alapvetően személyes jelenléttel zajlanak a Maitréja-házban. Kivételesen indokolt esetben (pl. vidékiek részére vagy egészségügyi okokból) a délelőtti előadások valós időben a Zoom videokonferencia rendszeren keresztül online is látogathatók. A részvételre az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet regisztrálni:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8TCO6VuHeo5gq_aiv7XsWLsGAMKpY_QXlG43Hs96CCZZI0Q/viewform
(Azoknak, akik korábban már regisztráltak, nem szükséges újból beküldeniük a jelentkezési lapot, a linket automatikusan megkapják a félév kezdetén!)

Adomány

A rendezvényen nincs részvételi díj. Kérjük, hogy aki teheti, adományokkal támogassa a tanítót és a közösséget. Az adományok a rendeltetési cél megjelölésével (a tanítónak szánt adományoknál a tanító nevének feltüntetésével) átutalhatók a Buddhista Misszió bankszámlájára: Raiffeisen bank 12011148-00116750-00100005

Időpont(ok)
-
-
-
-
Helyszín térképe