Bardó-jóga

Oktató/előadó: 
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos
Időpont: 
szombat, 2021, szeptember 18 - 12:1513:15
szombat, 2021, október 16 - 12:1513:15
szombat, 2021, november 20 - 12:1513:15
szombat, 2021, december 18 - 12:1513:15
szombat, 2022, január 22 - 12:1513:15
Belépődíj: 
Önkéntes felajánlás, adomány formájában
Előzetes jelentkezés: 
nem szükséges
További információk: 
06 30 472 5488

Meditációs gyakorlatok a köztes létre való felkészüléshez

A bardószemináriumhoz kapcsolódó közös gyakorlásokon olyan meditációs módszereket sajátítunk el és próbálunk ki közösen, amelyek a haldoklás során és a halál utáni köztes lét egyes szakaszaiban segítenek irányításunk alatt tartani a tudatunkat, és lehetővé teszik, hogy a különleges köztes létállapotokban átélt élményeink elvezessenek bennünket a valóság mélyebb természetének átlátásához.

Az elmúlásra történő felkészülés és a változások iránti nyitottság nemcsak a halálban, hanem az élet válságos időszakaiban is segít stabilizálni és a szellemi törekvések irányában tartani a tudatot. Az elkerülhetetlen változásokat így nem akadályoknak látjuk többé, hanem azok a valódi természetünkre való eszmélés katalizátoraiként működhetnek.

A gyakorlásokon a dzogchen tanok és a tantrikus istenség-jógák sajátos technikáival igyekszünk tapasztalatokat szerezni a tudat hétköznapi állapotban is jelenlévő világosságtermészetéről, és bepillantást nyerni a jelenségek ürességébe. E módszerek gyakorlásával már életünk során meghitt viszonyba kerülünk a látszatok mögött meghúzódó mélyebb valósággal, és képessé válunk arra, hogy a bomlás és változás közepette rátaláljunk valódi természetünkre.

FIGYELEM: Amíg a járványhelyzet engedi, szeptembertől ismét személyes részvétellel tartjuk a közös gyakorlásokat a Buddhista Misszió Keleti Kulturális Központjában! Azok számára, akik (pl. vidéki lakóhelyük vagy egészségi állapotuk miatt) továbbra is inkább online szeretnék követni a tanításokat, erre élő online közvetítés formájában, a Zoom videokonferencia rendszeren keresztül nyílik lehetőség. A közvetítést azonban nem rögzítjük, így azon csak valós időben, a rendezvény időpontjában lehet részt venni. Az online közvetítésekre az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet regisztrálni:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8TCO6VuHeo5gq_aiv7XsWLsGAMKpY...

Ha a járvány negyedik hulláma miatt a félév során újból lezárás következne be, akkor általánosan átállunk az online tanításra. Erről a Buddhista Misszió rendszeres hírlevelében adunk tájékoztatást.

Helyszín térképe: 

Keleti Kulturális Központ nagyobb térképen való megjelenítése