Szabad, szerencsés emberi születés

Oktató/előadó
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos

Leborulás
Belépődíj
Adomány/önkéntes felajánlás
Előzetes jelentkezés
szükséges
További információk
Bagi Hajnalka programszervező, 06 70 635 5360

Photo by 和 平 on Unsplash

Jelenlegi emberi születésünkben a legtöbben rendelkezünk a nyolc szabadság és a tíz szerencsés körülmény ritka áldásával, ám életünk gyorsan elszalad. Hogyan élhetünk értelmesen a lehetőségekkel, amelyeket különleges helyzetünk kínál? A mulandóság nemcsak abban az értelemben fenyeget bennünket, hogy a test halála véget vet e kivételes adottságunknak. A változás folyamatossága életünk minden pillanatát érinti – az, amit éppen tapasztalunk, egy perccel később már nem létezik, s helyére szüntelenül új élmények és helyzetek tolulnak. Valójában minden pillanat lényünk teljes megsemmisülése, s egyben szakadatlanul zajló újraszületés.

Mit tehetünk, hogyan gyakoroljunk annak érdekében, hogy a szakadatlan változás és újraképződés folyamában kikerüljünk a hibás megszokásaink ismételgetésének szenvedésteli körforgásából, s helyébe újrateremtsük, sőt bővítsük a nemes emberi lét szabadságait és előnyeit? Hogyan tehetünk szert tartós boldogságra és elégedettségre anélkül, hogy tünékeny dolgokhoz és körülményekhez ragaszkodnánk? Hogyan bontakoztathatjuk ki a bódhiszattva-ösvényt, mely életünknek értelmes irányt adhat? Ezekre a kérdésekre keresi a választ e tanfolyam a tibeti gyémántút buddhizmus gyakorlati módszereinek bemutatásával.

FIGYELEM: A szombati dharmanap rendezvényei alapvetően személyes jelenléttel zajlanak a Maitréja-házban. Kivételesen indokolt esetben (pl. vidékiek részére vagy egészségügyi okokból) a délelőtti előadások valós időben a Zoom videokonferencia rendszeren keresztül online is látogathatók. A részvételre az alábbi linken található űrlap kitöltésével lehet regisztrálni:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe8TCO6VuHeo5gq_aiv7XsWLsGAMKpY_QXlG43Hs96CCZZI0Q/viewform
(Azoknak, akik korábban már regisztráltak, nem szükséges újból beküldeniük a jelentkezési lapot, a linket automatikusan megkapják a félév kezdetén!)

A sorozat korábbi előadásait a honlapomon regisztrált felhasználók meghallgathatják a médiatárban.

Adomány

A tanfolyamon nincs részvételi díj. Kérjük, hogy aki teheti, adományokkal támogassa a tanítót és a közösséget. Az adományok a rendeltetési cél megjelölésével (a tanítónak szánt adományoknál a tanító nevének feltüntetésével) átutalhatók a Buddhista Misszió bankszámlájára: Raiffeisen bank 12011148-00116750-00100005

Időpont(ok)
-
-
-
-
Helyszín térképe