Szellemi Jóga

Oktató/előadó
Lílávadzsra Dr. Pressing Lajos

Sunset yoga on Flickr.com
Helyszín
Ménesi Yoga Hall (1118 Budapest, Ménesi út 35. I/2.)
Belépődíj
25 ezer Ft/szemeszter (14 x 2 óra, önköltséges)
Előzetes jelentkezés
szükséges
További információk
Tel. +36 30 472 5488

Nyugaton a jóga elsősorban mint bonyolult testgyakorlatokra épülő természetgyógyászati és egészségvédelmi rendszer vált ismertté. Pedig eredetileg ez is a szellem iskolázásának módszere volt, amely fejlett bölcseletre, erkölcsi értékrendre és vallásos életvitelre épült.

Az eredeti jóga nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a koncentráció és meditáció módszerei segítségével összes függősége alól felszabadítsa az emberi szellemet. Az általam vezetett jóga-oktatás egyszerű és mindenki által megkezdhető gyakorlatokra épül, célkitűzésében és perspektívájában azonban ezeket az eredeti, magas ideálokat tartja szem előtt.

A tanfolyamok vezetése az indiai tantrikus jóga elveit és módszereit veszi alapul. A tantrikus módszer lényege, hogy akadályainkat és korlátainkat a szellemi út eszközévé alakítjuk át. Minthogy a legnagyobb akadályt számunkra a testhez kötöttségünk képezi, a jógában a testet is segédeszközként használjuk, s a meditáció legfőbb tárgyává tesszük. Az alkalmazott testi gyakorlatoknál nem az úgynevezett »siker« a fontos, hanem kizárólag az a meditatív tapasztalás, amelyet önmagunkról bizonyos sajátos testhelyzetekben szerezhetünk.

Jelentkezés

A szellemi jóga foglalkozás zárt csoportokban zajlik, beiratkozás legalább egy félévre lehetséges. A foglalkozások helyszínéről a résztvevők a félév elején kapnak tájékoztatást. A csoportüléseket részben személyes jelenléttel, részben online videokonferencia formájában tartjuk, az ehhez szükséges linket a félév kezdetén küldöm el a résztvevőknek. Jelenleg minden jógacsoport betelt, új jelentkezéseket előjegyzésbe tudok fogadni. Előjegyzési igényét legyen kedves a honlapom kapcsolatfelvételi oldalán jelezni! A csoport nyílt végű: addig folytatódik, amíg a résztvevők száma nyolc fő alá nem csökken. 

Cover photo: Sunset Yoga by Andrew Kalat on flickr, 
https://flickr.com/photos/akalat/2242940421/

IDŐPONTOK

Szerda esti csoport

 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 

Csütörtök esti csoport

 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 
 - 

 - 
 - 
 - 

Helyszín térképe