Életmód

Életmód

Hogyan lettem vegetáriánus

Dharma 7. sz., 2012/2, 12-21. old.

"Akarsz egy háromhónapos hullát látni?" – kérdezte tőlem unokahúgom, az egyik nagyvárosi szálloda konyhafőnöke. "Akkor gyere!" – mondta. Átmentünk a lengőajtón. Az előtérben egy méretes, nehéz faasztalon egy fél disznó volt kiterítve. "Itt van, ő az!" – kíváncsian nézett rám, majd folytatta – "Három hónappal ezelőtt raktuk be a hűtőkamrába..."

Írások

A vegetáriánus táplálkozás előnyei

Karma Tasi Csöndrön, 2012

Az ember eredendően mindenevő, tehát egészségének megőrzéséhez nem elengedhetetlen a húsfogyasztás. Sokan hisznek ugyan még ma is abban, hogy a hús életerőt ad, számtalan kutatás azonban az ellenkezőjét bizonyítja.

Desszertek

Habos túrógombóc

Desszertek

Ez a különleges recept extra lágy és könnyű gombócokat eredményez, amelyek az állagukat melegítve is megőrzik.

Saláták

Üde feketeretek-saláta változatos finomságokkal

Saláták

Ha csak 10 percünk van összedobni valamit vacsorára, ráadásul szeretnénk, hogy egyszerre egészséges és finom is legyen, készítsük el ezt a receptet, és variáljuk ízlésünk szerint.

A honlap támogatói

Rainforest Consulting

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!      
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.