Művészet

Művészet

Hang és film

Nől a dér, álom jár

Karácsonyi köszöntő 2013

Az idő homokján

A. Kirillov homokanimációi

Végtelen történet

Halmy György filmje, 2013

Írások

Tündérkert

Josephus kertművészetéről

A kert sajátos műalkotás: élő és állandó alakulásban lévő szervezet, mely állandó művelést igényel... Konzisztenciáját saját belső rendje biztosítja, mely külső formáját tekintve ugyanakkor minden pillanatban megújul, követve mind az élő szövet lélegzésének, anyagcseréjének és növekedésének ritmusát, mind a környezet rezdüléseit, a fények, a hőmérséklet vagy a páratartalom finom változásait. Egy ilyen alkotás létrehozásához egyaránt szükség van az eszméin keresztül rendet teremtő férfiúi és a szerves anyagot formálni képes női erőkre...

Kiállításmegnyitók és katalógusszövegek

Festőjóga

Kiállításmegnyitó 2022

A Műcsarnokban 2022. szeptember 30. - 2023. február 5. között megrendezett Molnár Sándor emlékkiállítás megnyitója.

Rejtett történetek
Kiállításmegnyitó 2018
Belső utakon
Kiállításmegnyitó 2023
Fénnyé vált anyag - Bertók Éva fényszobrai
Dharma 7. sz., 2012/2.
Pars pro toto
Élet és Irodalom, 2008
Fény fakadás
Kiállításkatalógus, 2010
Áttűnések
Új Művészet 2004, V/7. sz.
Fényhalászok
Kiállításmegnyitó 2007
A titok szépsége
Kiállításmegnyitó, N&n Galéria 2011
Függő kert
Kiállítás katalógus, Fészek Galéria
Boldogság, szenvedés hasonló, mindegyik mulandó
Tűnődések
Álom a gondolkodásról
Kiállításmegnyitó, Fészek Galéria
Találkozások a Bölcsesség Óceánjával
Kiállításmegnyitó, Sambhala 2002

Reflexiók

Van Gogh élőben

Impressziók egy kiállításról

Kezdetben gyanakodva ültünk le a kisebb bemutatóterem padlójára – talán bedőltünk a reklámnak, és egy bóvli diavetítésre vettük meg a nem éppen olcsó belépőt Van Gogh ígéretével, miközben festmény egy szál se? Aggodalmunk azonban megalapozatlannak bizonyult: az animációkon megelevenedő, sokszoros nagyításban is bámulatos kidolgozottságú és részletgazdag képi világ a koreográfia szerves részét képező, áradó zenével egy-két perc alatt teljesen magába szippantott bennünket... Beszámoló a budapesti Van Gogh Alive kiállításról.

Hippolütosz és Aricia
Magyar Operaház 2013
Samsara – a lét körforgása
Ron Frickle és Mark Magidson filmje

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!      
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.

A honlap támogatói

Rainforest Consulting