Samsara – a lét körforgása

Thousand hands

Lenyűgöző. Semmihez sem hasonlítható.
Igazán különleges filmes élmény
.” – Indiewire

Páratlan érzékszervi tapasztalás


2012 decemberében mutatták be a magyarországi mozikban Ron Frickle és Mark Magidson, a Világok arca: Baraka és a Chronos díjnyertes készítőinek alkotását. Filmjük merőben új vizuális és zenei élmény; művészi alkotás, kiemelkedően egyedi a filmszínházak műsorán.


A szanszára szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken.


A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában forgatott. A csodálatos felvételeket 70 mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák adják.


A Világok arca: Barakához hasonlóan narráció és leíró szövegek nélküli, teljes mértékben a befogadó (néző) által megélt, behatásokat mellőző alkotás semmiképpen sem hagyományos dokumentumfilm. Ösztönző ereje hatalmas: a lélegzetelállító képek és a transzcendens zene teljes egésszé állnak össze, ötvözve a letűnt világot a maival.


A Szamszára felfedező út, spirituális utazás: fájó mélységekből szárnyal a csodák felé, megvilágítja a kapcsolódási pontokat az emberiség és a természet között...


Rendezte
: Ron Frickle és Mark Magidson
Gyártási év: 2012
Hossza: 99 perc
Forgalmazó: ADS Service Kft.