Személyes

Személyes

Életrajz

Magamról

1953-ban Veszprémben születtem újjá. Kora gyermekkorom óta vonzódom a jóga, a buddhizmus és a keleti bölcselet tanításaihoz. 1977-ben okleveles pszichológusként végeztem az ELTÉ-n; 1979-ben doktoráltam ugyanitt bölcsészetből. A Kőrösi Cs. Sándor Buddhológiai Intézetben folytatott ötéves tanulmányokat követően 1984-ben találkoztam indiai tanítómmal...

Életmű

Publikációk

Pressing Lajos publikációi

Új vadzsrácsárja az Árya Maitreya Mandalában

Kör-levél 44. sz., 2007/2, 5-7. o.

Interjúk

Imádok ebben az izgalmas korban élni...

Morfondír, 2016

Tudjuk, hogy elsősorban önmagunkért felelünk, saját lelkiismeretünknek tartozunk számadással? Miben segíthetnek a mesék emberré válásunk folyamatában? Milyen viszonyban vannak a XXI. század női saját spirituális gyökereikkel? Hová tart a világ? Ezekről beszélgettünk sepsiszentgyörgyi látogatásom alkalmából a székelyföldi Morfondír online hetilap újságírójával.

Buddhizmus és magyarság
Kinezio­lógia Maga­zin 39. (2016/06)
Buddhizmus és keresz­ténység
Kinezio­lógia Maga­zin 38. (2016/4)
Buddhizmus a minden­napokban
Kinezio­lógia Maga­zin 36. (2015/12)

A honlap támogatói

Rainforest Consulting

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!      
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.