Meseiskola

Videók

Világszép Ilonka

IKON stúdió 2003

Az életmese

Mesés hagyományok 2011

Interjúk

Lételenország

Trans­index 2014

Hogyan ismerhetjük fel a magyar népmesékben rejlő spirituális tanításokat, mi bizonyítja az indiai mesékkel való rokonságot, vagy hova vezethet, ha a "hollywoodi mesékből" tanulunk meg élni?

Jegyzetek

Értelmező megjegyzések az Estefia, Éjfélfia, Hajnalfia című székely meséhez

Jegyzet

Kicsoda a mese utolsó részében színre lépő Szakállas? Miért pofozta meg az édesapját Hajnalfia? Mi az a választóvíz, amelyre a sárkány legyőzéséhez szükség van?

Adomány a honlaphoz

Felajánlás
  • Miért kérem a felajánlást?
Kedves Látogatóm!      
Kérlek, ha értékesnek találod ennek a Weboldalnak a tartalmait, lehetőséged szerint járulj hozzá az oldal fenntartásához, fejlesztéséhez és terjesztéséhez! Egy ilyen oldal fejlesztése és üzemeltetése jelentős, a látogatók által nem érzékelt költséggel jár (pl. szerverbérlet és adatátvitel díja, szoftvervásárlás- és fejlesztés, tartalmak előállítása). Ha fizetőssé tenném az oldalt, ez sokakat kizárna ezekből a tanításokból. Szeretném, ha e tartalmak a Dharma szellemében szabadon hozzáférhetők maradnának. Ezért kérem mindazokat, akik értékesnek látják az itt közölt műveket, lehetőségük szerint segítsék munkámat önkéntes adományaikkal. Köszönöm!
  • Hogyan küldhetünk adományt?
Kattints az Adomány gombra. A fizetés történhet PayPal számláról vagy egyszerűen bankkártyáról, a PayPal biztonságos banki rendszerén keresztül (PayPal számla nyitása nem kötelező). A fizetési oldalon az adomány összegét magyar forintban (HUF) szíveskedjél megadni. A PayPal lehetővé teszi kis összegű adományok, akár 500 Ft gazdaságos átutalását is. A megjelenő adományküldő lapon írd be a felajánlott összeget. Ha bankkártyával szeretnél fizetni, válaszd a "Fizetés bank- vagy hitelkártyával" lehetőséget. Ha banki utalással szeretnél adományt küldeni, a bankszámlaszámom 12600016-12091667-36338449. A közlemény rovatban az "Adomány" megjelölést szíveskedjél feltüntetni.
  • Cégek részére
Cégek és rendszeres támogatók részére szponzorálási lehetőség is nyitva áll, ebben az esetben a támogatók neve, logója és honlapjának linkje elhelyezésre kerül a jobb oldali navigációs sávban, amely a honlap minden oldalán megjelenik. A szponzori szerződés iránt érdeklődő támogatókat kérem, vegyék fel velem személyesen a kapcsolatot a honlap kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül.

A honlap támogatói

Rainforest Consulting

Meseiskola FB

Mesék

Székely mesék

A kicsi dió
Az álomlátó fiú, 1961
Királyfiú Kis Miklós
Az álomlátó fiú, 1961
A tökváros
Magyar Mese- és mondavilág, 1901
Furulyás Palkó
Sebestyén Ádám gyűjtése
A kégyókirály koronája
Bukovinai székely népmesék 2009
Rózsa királyfi
Az álomlátó fiú, 1961
A csóka lányok
Kriza János: Az álomlátó fiú, 1961

Népek meséi

Magyar népmesék

A gallyból gyött királykisasszony
Berze Nagy János gyűjtése, 1904
A vak király
Magyar népmesék, 1979
A liliomleány
Magyar népmesék, 1855

Benedek Elek gyűjtése

Szép Cerceruska
Magyar Mese- és mondavilág 1901
A szegény ember hegedűje
Magyar Mese- és mondavilág, 1901
A tökváros
Magyar Mese- és mondavilág, 1901
A csillagszemű juhász
Magyar Mese- és mondavilág, 1901
Az aranyszőrű bárány
Magyar Mese- és mondavilág I.