A jóga-szútrák szíve

B. K. S. Iyengar

A jógaszútrák szíve könyvborító

2014 novemberében jelent meg a világhírű jógamester, B. K. S. Iyengar utolsó műve Pressing Lajos Lílávadzsra fordításában (Saxum Kiadó, Budapest 2014, 312 B/5 oldal).

A Jóga-szútrák szíve B. K. S Iyengar utolsó műve, melyben a jóga filozófiai magvát képező Patandzsali-féle Jóga-szútrákat bontja ki egy érett jógi bölcsességével és lényeglátásával. Ezek a tömör és bevilágító szútrák képezik az ősi jógabölcselet alapját, s Iyengar mindegyikhez a mai olvasó számára is közérthető kommentárt fűz. Magyarázataiban feltárja az ősi szöveg gyakorlati vonatkozásait, s bemutatja, hogyan alakítják át a jóga módszerei az ember elméjét, testét és szellemét.

E mű kezdő jógázók és tapasztalt oktatók számára egyaránt nélkülözhetetlen segédeszköz. Csodálatos bevezetést nyújt a jóga alapját képező spirituális bölcseletbe, s átfogó és hiteles vezérfonalként szolgál annak megértéséhez.

B. K. S. IYENGAR

A 2014-ben elhunyt B. K. S Iyengar a modern kor legnagyobb tiszteletnek örvendő jógamestere, aki már életében legendává vált. Tanítása és gyakorlata óriási hatást fejtett ki évtizedeken keresztül – olyannyira, hogy sokak szemében ő az a személy, aki elhozta a jógát nyugatra.

Interjú a kötetről

A kötet megjelenése alkalmából a Klubrádió munkatársa telefoninterjút készített Dr. Pressing Lajossal, a kötet fordítójával, amely 2015. február 28-án hangzott el a rádióban. Alább meghallgatható a rádióbeszélgetés felvétele.